Класически интериор с френски акцент

Това жилище е старо строителство и с дървени покрития, затова ремонтирането му изисквало известно капиталовложение. Уникалността на апартамента се състои във високите му 3,20м тавани, многото прозорци и необикновената планировка. Но за да се пригоди към изискванията на собствениците, се е наложило на някои места да се съборят стени, а на други - да се издигнат прегради. Атрактивният интериор обаче е успял да съхрани очарованието на старовремското строителство.

класически интериор

На първо място дизайнерът е предложил да се увеличи банята за сметка на коридора. Хол, трапезария и кухненски бокс - били обединени в общо помещение чрез разрушаването на стени. В антрето е поместен вграден шкаф, голямо огледало и предмети от антикварна колекция – ниски френски кресла и комод. Благодарение на това, реалните размери на коридора не отговарят на визуалните, които включват и холовото помещение.

За да не се отделя коридора от хола с глуха преграда с врата - било решено вместо това да се направи декоративна преграда с телевизор от страна на входната врата, която визуално да разделя двете помещения. Така свързващото ги общо пространство се определя от високият таван, благодарение на което интериора изглежда по-лек и ефирен.

За оформлението на пода в хола, бил избран паркет с приятен, леко хладен оттенък, а стените са с неутрален светло-сив цвят. Пространството за гости се разделя на зони с клони, като балкона към гостната, на който се излиза от две страни. След реконструкцията пространството около первазите е преустроено със светли френски прозорци от пода.

Носещата конструкция на жилището не позволява да се направи пространството напълно открито. В средата е останала подпорна колона, към която удачно е прикрепена преграда, облицована с декоративни тухли. В долната и част са поместени кухненски шкафове и вграден хладилник. Осветлението в кухнята е комбинирано с висящи лампи, част от които са изработени по поръчка – като тези, които висят над кухненския барплот.

В спалното помещение са използвани приглушени тонове: стените са в светло-сив цвят, а тавана е с матово покритие. Много подходящо е подбран използвания текстил. Абажурите на антикварните лампи са подменени, с което им е вдъхвнат нов живот. Възложителите искали уютна атмосфера в дома си, така че в допълнение към осветлението от тавана са използвани и много други източници на светлина – стенни, настолни и подови лампи.

За стените в детската стая е решено да бъдат в небесно-син цвят. Към мазилката са прикрепени оформени рамки около малки картини на стената. Голямото количество дървени мебели – легло, стол, ъглова секция, шкаф и рафтове – са изкуствено състарени по маниер на стила Прованс и са изработени в млечно-бял цвят.

След известно обсъждания е взето решение да не се прави баня за гости и вместо това да се направи обща по-голяма баня. Така е останало място за душ-кабина, отделена с дебела стъклена преграда и украсена с орнаменти и поставянето на голяма вана с красиви крака. Всички тоалетни принадлежности е решено да бъдат вместени във висок шкаф, изготвен по поръчка с авторски проект, който да обхожда двойната мивка. Таванът е боядисан в тъмен цвят, който е в контраст с бежовите стени и цвета на пода.

Абонирайте се за нашия блог Безплатно!
Please wait