3D подове - технология

3D технологиите неудържимо привличат потребителите. Освен в киното, вече и в домашни условия можете да се наслаждаваме на 3D филмите, които изглеждат по-реални и ни изпълват с еуфория. Можем ли да внесем малко от тази еуфория и част от този приказен свят и в дома си? Изглежда, че е възможно с помощта на 3D изображенията.

 3D подове - технология
Историята на саморазливните подове ни връща 50 години назад, когато за първи път се появяват в Европа, но поради високата си цена не успяват да се сдобият със съвременната си популярност. Разбира се, технологията за 3
D изображения върху саморазливните подове няма нищо общо с технологията, по която се правят 3D филмите.

3D подове - технология
Този вид подове се създават въз основа на творчеството на художници, които за първи път рисуват 3
D изображения върху асфалт с цветни тебешири. Внасянето на това изкуство в жилищата, придова на интериора оригиналност и го прави по-ефектен. Препоръчително е, когато изберете такъв под да се спрете и на минимално количество мебели за обзавеждане на съответното помещение. По този начин красотата на 3D пода ще се разкрие в цялата си прелест.

Технология

3D подове - технология
В апартаментите много често основата на саморазливният под се прави от бетон. Под въздействието на различни фактори обаче, в бетона могат да се образуват пукнатини, които от своя страна могат да доведат до деформация на бъдещият под. За да се избегне това, повърхността на бетона първо трябва да бъде внимателно почистена с прахосмукачка, като се внимава да не останат частици в пукнатините и след това да се нанесе грунд.  

3D подове - технология
Трябва да отбележим, че основата за бъдещият под трябва да бъде гладка и да слепне добре със следващия слой. За да се добие такъв ефект се позволява добавянето на малко кварцов пясък в повърхностния слой грунд. Остатъкът от пясъка лесно се отстранява след като изсъхне грунда, което е и задължително условие преди да се продължи със следващите стъпки и за да се предотврати евентуална деформация.

3D подове - технология
Следващият етап е заливането му с полимер с дебелина на слоя до 2мм. Върху този гладък слой се поставя предварително разпечатаното изображение, което се запечатва с прозрачен полимерен компонент (епоксидна смола) и накрая се нанася защитен лак. По ваше усмотрение, под прозрачния полимерен слой можете да подредите мидени черупки или различни дребни предмети. Можете да добавите допълнителни ефекти, като внесете светещи или светлоотразяващи елементи .

3D подове - технология
Процесът на съхнене на полимерът може да отнеме 5-7 дни. Периодът може да е по-дълъг в сравнение с този за изработването на други подови настилки, но е абсолютно необходим за да се гарантира в последствие здравината и качеството на подовата настилка. Ако се спазва тази технология, производителите дават гаранция от 10 години, в течение на които няма да ви се налагат ремонти по подовата настилка.

Галерия със снимки

Абонирайте се за нашия блог Безплатно!
Please wait