Одеялата като аксесоар в интериора

Понякога най-добрите вещи са удивително прости. Одеялото, например, ни служи доста често. Освен, че ни сгрява през зимата, то може да послужи и като аксесоар в интериора на жилището. Одеялата могат да бъдат не само украса, но внасят и усещане за умиротворение.

Одеялата като аксесоар в интериора

Ако сте от хората, които обичат да обновяват обзавеждането си или да вдъхвате нов живот на старото, тогава тази статия ще ви даде няколко идеи. Основното предимство на тези идеи е, че няма да отнемат от средствата ви. За някои от тях можете да използвате и стари одеяла, които вече не използвате и сте закътали дълбоко в гардероба си.

Одеялата като аксесоар в интериора

Искате ли да покажете любимото си одеяло ? Постелете го в края на леглото, така че да акцентирате върху него. В този случай много добре би изглеждало одеяло, което е ръчно изработено.

Ако обичате да колекционирате одеяла, можете да ги сложите на всякъде, където можете да ги използвате. Когато вещите са скътани в шкафа, често забравяме за тяхното съществуване.

Одеялата като аксесоар в интериора

Какво да правите с любимото си одеяло, в което се е появила дупка или е леко прокъсано в края ? – Ами, преобразете го в калъфка.

Използвайте одеялото за да демонстрирате семейните си инициали или герб. Може да Ви изглежда леко старомодно, но все още има семейства, които имат семеен герб и искат да го изложат на показ като част от своето семейно наследство.

Одеялата като аксесоар в интериора

Можете да поставите одеяла и върху парапети, колони и греди.

Използвайте одеяло вместо шалте, за да внесете уют в спалнята си. Опитайте да съчетаете бяло спално бельо с ярко одеяло.

Одеялата като аксесоар в интериора

Ако обичате често да променяте интериора в дома си, отново в помощ ще ви бъде одеяла. Изберете си няколко модела, които да сменяте на определени периоди от време. Опитайте да определите такива, например, за пролетта, лятото, есента и зимата.

Одеялата като аксесоар в интериора

Одеялото на дивана се нрави на всеки домашен любимец, а това предпазва и самият диван от замърсяване.

Използвайте одеяло, за да внесете повече топлина в стаята. Линията на съвременните мебели в детската стая, например, може да се поразчупи със смекчаващите весели цветове на одеяло.

Одеялата като аксесоар в интериора

Ако столът или креслото са прекалено малки за възглавници, то одеялото е добър заместител.

Галерия със снимки

Абонирайте се за нашия блог Безплатно!
Please wait