Испанска керамика от Ceramicas Aparici

Испанската марка Aparici е разпространена в 107 страни в целия свят. Фабриките на Aparici работят по съвременни технологии и произвеждат голямо разнообразие от керамични плочки, вписващи се във всеки стил в интериорния дизайн и задоволяващи всеки каприз на клиента.

Испанска керамика

Фирмата е създадена през 1961г. в Алкор (провинция Кастейон де ла Плана), където производството на плочки е вековна традиция и е неразривно свързано с културата на региона. Зад основаването на компанията стои екип от осем души. Печената керамика тогава се произвеждала в традиционни пещи.

През 1966г., когато производството на керамични плочки претърпява бум във всички провинции, започва първото разширение на компанията – производствените площи достигат 10 000 м2, а числеността на персонала се увеличила на 50 служителя. Ръста на производство позволява на Ceramicas Aparici да е сред първите компании пуснали на пазара керамични подови плочки.

Испанска керамика от Ceramicas Aparici

В края на 70-те години отново става разширение - сега в компанията работят 150 души, производствените площи са 20 000 м2 , а производствената мощност 6 000 м2 . В настоящето производственият капацитет на Aparici възлиза на сума от 14 500 000 м2 продукция на година и заема обща площ от 280 000 м2. Качеството е една от основните характеристики на марката Ceramicas Aparici, която се проявява в две приоритетни направления на дейността:

Продукцията - Всички продукти са с най-високи технически и естетически характеристики, заемащи достойно място в средно-високият сегмент на пазара.
Обслужването – Чрез обширна мережа от търговски агенти и представители, действащи в световен мащаб, Aparici поддържа пряк контакт с клиентите. Индивидуалният подход и максималното внимание гарантират удовлетворение на техните потребности.

Испанска керамика от Ceramicas Aparici

Трудът е движеща сила по пътя за постигане на целите и средство за достигане на добри резултати, които са невъзможни без упорство, ентусиазъм и заинтересованост.
Иновации, както в областта на технологиите и дизайна, така и в процесите на управление и организация – това е важна задача за компанията и нейните инвестиции в бъдещето.

Опитът на Aparici е повече от 45 години работа в отрасъла, което се явява надежден актив, позволяващ на клиентите да се доверят на компанията. Всичко това е осигурило мястото на Ceramicas Apariciкато като един от лидерите в индустрията по показатели като: обем продажби, качество на продукция, модерен дизайн и участие на международния пазар.

Испанска керамика от Ceramicas Aparici

В момента Ceramicas Aparici разполага с три фабрики (една от тях произвежда облицоващи плочки, втората- подови плочки, а третата – гранитогрес). Те са оборудвани със съвременна техника и с автоматизирани системи за контрол за всеки един от етапите на производство: пресоване, глазиране, изпичане и сортиране.

Испанска керамика от Ceramicas Aparici

Организацията на производството, в основата на която лежат такива понятия като качество, иновации и труд – обезпечава значително ръста на производителната мощност, която достига 14 500 000 м2 на година, което ясно от своя страна свидетелства за мощен потенциал и жизнеспособност на компанията. Ceramicas Aparici решително залага на екологичното производство. Цялото оборудване е окомплектовано с ефективни системи за разделно събиране на отпадъци и енергийна оптимизация. Това носи голям принос за опазването на околната среда и устойчивото развитие.

Испанска керамика от Ceramicas Aparici

Както показват последните проучвания за тенденциите на пазара, потребителите гледат на керамичните плочки не просто като на строителни материали, а като ключов елемент в създаването на уникален облик на домовете си. Затова в производството на Aparici се отделя важно място на научно-изследователската работа и дизайна, в които процеса на обновление е постоянен и позволява адаптиране към изменчивостта и потребностите на пазара.

Испанска керамика от Ceramicas Aparici

Изложбените интериори на Ceramicas Aparici предоставят възможност за правилен подбор на материали. Многообразните художествени решения внедрени в керамиката на Aparici могат изцяло да се въплътят във вече разработени интериорни решения, както и да се изрази неповторим стил и вдъхне нов живот на дома.

Керамиката на Aparici е в състояние да удовлетвори всеки каприз – от съвременни линии, модна цветова гама и класически решения с елементи имитиращи естествени материали , до рустик стил и имитация на камъни, мрамор и скъпоценни материали.

Испанска керамика от Ceramicas Aparici

На последната си изложба компанията Ceramicas Aparici представи цели 25 нови колекции, и всички тези нови продукти са били вече на склад във фабриките. Компанията Terra започва да си сътрудничи с Ceramicas Aparici с излагането в 11 изложбени зали на пълни колекции. В складовите запаси вече са записани такива серии като: Acoustic, Advance, Alexander, Ego, Unique и Wind. Още 5 колекции е възможно да бъдат достъпни „при поръчка“ - Avenue, Instant, Neutral, Nordic, Sagesta.