Японски бани Офуро – приложими в интериора на всяко жилище

За японците се знае, че се стремят да живеят в хармония с природата. Този стремеж ясно се откроява в прочутите японски Дзен градини. Но нека обърнем внимание и на японските бани или така наречените „о-фуро“!

Японски бани Офуро

Офуро са прекрасно средство за релаксация, отмора и дори отслабване, а самите японци ги използват и за лечение на множество заболявания. Традиционно тези вани са дълбоки и изработени от дъб, а и достатъчно широки за да съберат цялото семейство.

В градските жилища за банята е отделена много малка част от жилищната площ, но съвременните почитатели на офуро са преодолели това малко неудобство с различни дизайнерски решения. Минималистичния дизайн на Японската баня може да се съчетае с интериора на всяко жилище. Традиционно използваните дърво, камък и оризова хартия са наложили използването и на неутрална цветова гама. Фокуса е насочен към основните елементи, които са ясно изразени. Затова японският дизайн се отличава с простота и хармония. В Японските бани няма излишни декорации. За украса се използват декоративни камъни, бамбук, изсушени клони и цветя, изкусно съчетани и подредени с помощта на Икебана - изкуство което отразява японската етика и философия.

Галерия със снимки