Дизайнерски лофт от филма „Дяволът носи Прада“

Спомняте ли си касовият филм „Дяволът носи Прада“? Този апартамент ще ви напомни за него, защото беше представен във филма като олицетворение на жилище със съвременен дизайн. Но освен с дизайна си, е интригуващ и с местонахождението си, разполагайки се на престижната Crosby Street, скътана между Soho и Nolita.

Дизайнерски лофт

Проектът за тази частна резиденция бил подготвен от дизайнерите на Тhe Apartment Creative Agency. Таванският лофт е разположен в елитения жилищен район Сохо на Манхатън, Ню Йорк, САЩ. Уникалното е, че заема шестия етаж от тухлена сграда, построена още през 1882 година и известна със своята интригуваща история. Навремето тук се е помещавал универсален магазин, а неотдавна са правени снимки и за „Дяволът носи Прада“.

Просторния етаж, високият 4 метра таван, оригиналните колони в коринтски стил и големите прозорци, са основно определящи за дизайна. Интериора е съчетание от автентична и елегантна дизайнерска облицовка. Внимание привлича драматичния коридор с шест тухлени арки , изваяната камина, кухнята от Marc Sadler Boffi, красивата библиотека и не на последно място - зашеметяващото осветление. Основното предимство на лофта обаче безусловно е гледката от прозорците. И няма как да не се съгласим, че тази резиденция е наистина вдъхновяваща.