Страхотен пример за оформление на малки жилища

Ако трябва да сравня къщата на моите родители и дома, в който живея – моят изглежда така, сякаш се е свил след пране. За да получи човек вдъхновение за интериора на такова тясно жилище, ще е нужно да погълне доста книги на такава тематика... или да спести време и нерви и да потърси съвета на специалисти, каквито са напремер Cecconi Simone от Канада.

оформление на малки жилища

Anna Simone и Elaine Cecconi управляват канадската агенция за интериор и дизайн Cecconi Simone, основана през 1982г. Нарастващата урбанизация и тенденцията да се живее във все по-малки жилища издига агенцията като лидер в дизайна на малки жилища. Техните съвременни интериори отговарят на начина, по който живеят хората днес. The Trinity Bellwoods Town + Home е проект, който показва професионализма на дизайнерите и как малкото жилище може да изглежда по-голямо.

Trinity Bellwoods е квартал, разположен в центъра на канадския град Торонто. Архитекта Richard Wengl е определен като отговорник за дизайна на къщите в този район, а задачата на Cecconi Simone е да предоставят необходимият съвременен вид и уют.

Най-голямото предизвикателство за дизайнерите било да успеят оптимално да използват площта, разположена в сграда с фасада само 4,1м. Материалите, цветовете, мебелите и осветлението е трябвало да бъдат педантично избрани. И както виждаме са успели, уповавайки се на този дуо-дизайн в интериора.

Допълнително пространство с използване на бял цвят

Комбинацията от раздвижени шкафове дава усещане за свобода и осигурява допълнително пространство. Друг трик са заоблените ъгли на плота в кухнята, чиято дебелина става не толкова очебийна. Преобладаващият бял цвят в интериора от своя страна отваря пространството в стаите и ги прави да изглеждат по-големи. Да не забравим и осветлението! Да ...Осветлението е избрано по дизайн на Diesel. Diesel? – Чувам Ви да повтаряте, с невярващо изражение.

Diesel + Foscarini осветление

Модната марка Diesel и италианската фирма- производител на осветителни тела Foscarini обединиха сили преди няколко години. От това обединение се роди линията ‘Successful Living‘, от която и Cecconi Simone са избрали някои осветителни тела за интериора на този дом.

Това, което прави лампата Diesel Fork уникална е специалната метална вилица, върху която е закрепен абажура с шев, който напомня на шев на дънки. В този случай, избраната версията на Pixar е удачна.   Друга интересна лампа е Diesel Cage. Нейният дизайн с метална клетка е вдъхновен от лампите на миньорите в не далечното минало. И трябва да признаем, че макар и с необичаен дизайн и двете лампи са стилни и изглеждат добре в интериора.