Театрален интериор

Ocaña се намира на най-известния площад в Барселона - Plaça Reial. Интериорът му е коктейл от архаичен стил със цветни графики по стените, килимчета и орнаменти с ориенталски нотки и мебели със съвременен дизайн. Това е място с артистична душа, което привлича посетителите си с обстановка, чийто декор напомня много на театрална сцена.

Театрален интериор

Най-известния площад в Барселона е Plaça Reial, възхитителен оазис в рамките на един хвърлей камък от Rambla и задължителна част от маршрута на велосипедните преходи. На площада, който датира от 1848г, се издигат високи палмови дървета и е обграден от просторна аркадна галерия. Тази обстановка е освежена от появата на Ocaña – кафе, ресторант, коктейл бар и нощен клуб в номер 15 – като израз на почит към артиста и художника José Pérez Ocaña.

През 70-те години Ocaña е бил икона в борбата за права на хората с различни сексуални наклонности в Барселона. Той често бродел по Plaça Reial (където е и живеел) облечен в женски одежди, шокирайки разхождащите се там граждани.

Обстановката в новият нощен клуб напомня първите години след испанската диктатура и е добър микс между Ню Йорк и Ибиза, в центъра на Барселона. Ресторантът е модерно Каталунско бистро, в чието меню е акцентирано върху пресни, здравословни и сезонни продукти, а в коктейл бар Apotheke – можете да се насладите на коктейли като Bloody Mary Infusion.