Аскетична резиденция в Тел Авив

Студиото на Pitsou Kedem Architect получило задача да възстанови, модернизира и създаде интелигентен интериорен дизайн на историческа сграда в Стария Яфа, Тел Авив, Израел. Това е една екзистенциална, аскетична резиденция със западно изложение и средиземноморски изглед към пристанището на Яфа. Разположена е върху 100кв.м. и белязана от каменни архаични арки.

Резиденция в Тел Авив

Дом, който разказва истории.

Този дом може да разказва истории, защото е свързан с едно от най-старите пристанища в света. През изминалите столетия, всеки един от многобройните собственици е оставил своя отпечатък върху сградата, а основния замисъл в работата на архитектите бил - да се възстанови автентичността и.

Затова първокласния екип на Pitsou Kedem използва експозиционни методи за отделяне на допълнителните материали и епоксидна смола за подсилване на старите стени, замаскирани под пластове зле замислени подобрения. Така се разкрила оригиналната конструкция и материали, будещи възхищението на наблюдателя с топлото си излъчване под славното Средиземноморско слънце. От друга страна архаичните арки, разкриващи широки и открити пространства създават пост-индустриален минималистичен лофт, наподобяващ аскетизма на храмове и манастири.

Съвременен минимализъм и исторически аскетизъм.

След като завършили успешно процесът по структурно възстановяване, архитектите преминали към вътрешния дизайн, за който настоящите собственици настоявали да е съчетание от съвременен минимализъм и исторически аскетизъм.

Съвременния минимализъм обикновено се въплъщава в различни форми от изкуството и дизайна, най-вече във визуалните изкуства, които са лишени от фундаменталността на своя характер. Така на езикът на минимализма архитектите оформят интериора на историческата каменна сграда, комбинирайки новото и старото. Новото се изразява във вътрешното преконструиране, което е създало допълнителни открити пространства, доближавайки жилището до съвременния лофт. Използвани са елементи от неръждаема стомана и плоскости, които не нарушават оригиналната структура на каменните стени.

При такова смесване на различни стилове е важно да се омекоти контраста и напрежението между различните периоди от време – условност, която архитектите успешно изпълняват. Като фин завършек са поръчковите мебелите в неутрални тонове и естествени цветове. Те са изискан препинателен знак в щастливия край на вековна история.