Реставрирана вила в Италия

Какво да правите с една стара и порутена къща? Мнозина ще Ви посъветват: „Разруши я, и си построй нова!“ А, какво ще се получи, ако се опитате да я реставрирате? Според мен - ще останете приятно изненадани. Защото често реставрираните стари къщи са много по-оживени и атрактивни от съвременното строителство.

Реставрирана вила в Италия

Четири стари къщи в италианското село Праджелато били реставрирани от архитектурното бюро StudioAta. Дизайнерите и архитектите от бюрото дарили старите домове със съвременен благоустройствен вид, като при това успели да съхранят старинният вид на сградите, отличавайки ги със собствен стил и колоритен дизайн. Съхранени са каменните подове и стени, които заедно с големите арки придават автентичен вид на интериора. А големият дървен бокс внася съвременен стил, спестявайки разрушителни благоустройствени планове.

Сега жителите на Параджелато (Северна Италия), разполагат с чисто ново кафене и магазин, зала за срещи и културни прояви, както и жилищна резиденция. Адаптирани към съвременния начин на живот, тези сгради са запазили историческият си характер и уникалната атмосфера.

Туристите се любуват на старите къщи обшити с дърво и изградени от автентичните каменни стени с големи арки, а всичко това е съчетано с удобни и съвременни стилни мебели.

Галерия със снимки