Класика в пурпурно червено

Класически стил в пурпурно червено. Вероятно това Ви напомня за сцена от „вампирски“ филм. Лукса, обаче е предпочитан и от „простосмъртните“ – или поне от онези, които могат да си го позволят. В този интериор на къща от 847кв.м. с три-метрови тавани – лукса е ясно изразен и подчертан със скъпи италиански мебели, венециански мазилки, скъп текстил и т.н. Всъщност и сами можете да се убедите ,защо режисьорите на филмовото изкуство черпят вдъхновението си именно от класиката.

Класика в пурпурно червено

Интериорите на Татяна Борина са винаги много красиви. Това е тяхно основно и най-важно качеството. От само себе си се разбира, че те са удобни, функционални и изключително адаптивни към изискванията, поставени от клиентите. Също така е ясно, че дизайнерката избира винаги най-точните от наличните средства за осъществяване на проекта. В най-новият си проект Татяна Борина работи на тема „съвременна класика“, създаден в рамките на избраната концепция върху площ от 870 кв.м. с единни пропорции, декорация и напълно композирано.

Семейно гнездо за многолюдно семейство и множество приятели.

Възложителите, които се сдобили с това жилище, искали да го преобразят в семейно гнездо за голямо, приятелско настроено семейство. В тази триетажна къща има доста помещения с различно предназначение: хол, трапезария+кухня, камина, домашно кино, басейн и спални. На автора на проекта било възложено да „обогати“ този набор от необходимите за новите собственици помещения и да повиши съществуващия комфорт.

Получила площадка за своята изява, Татяна Борина определила стила на проекта, като се фокусирала върху идеята за „съвременна класика“ – толкова популярен днес. Идеята за това как да изглежда триетажното здание основно се опира на вече съществуващи дизайнерски решения.

Дизайнерски решения с луксозно изпълнение.

Въпреки това, реконструкцията започнала от някои от най-важните зони в интериора. В съответствие със замисления лукс, участниците в проекта разделят свързаната зона кухня+трапезария с преграда. Прекрояват и мансардния етаж, където се помещават спалните.

За сметка на скатния покрив се увеличава прозореца, а включването на входната зона в спалнята се появява възможност за появата на четириметрова гардеробна. В стаята с камината е акцентирано именно върху камината. Конструкцията „превключи“ напред, декорира стените и проектира над нея почти двуметрово позлатено огледало.

После, когато интериора е вече готов – пламъка в камината ще освети Венецианските стени в целият им блясък...и още – богатия фриз, овалните тавански розетки, коприната и кадифето...Въобще, при офромлението се използват няколко техники, характерни за класиката.

Техники за постигане на класически лукс .

Това и богатата инкрустация с дърво (луксозни панели от фабриките на Boiserie Italia в кабинета и входните зони), и високо-качествени врати с помпозни портали, и паркета от круша с дантелна рисунка (те покриват пода в основните зони на дома: камина, гостна, трапезария, спални)...

Друг похват е да се създаде великолепна декорация върху тавана – мазилка, фризове, розетки по тавана украсяват всички помещения в дома.

Очарованието на интериора – до голяма степен се дължи на фино подбраната цветова гама. „Искахме да изпълним проекта с наситени тонове.“ – пояснява автора на проекта.Частично настроението за насищане се създава от цветовото оформление на стените. Това са и пастелните тонове в маслинова и прасковено-кайсиева гама, и богатите цветове на текстилните тапети в трапезарията и офиса.

Важна роля в създадената обща палитра играят мебелните композиции и текстила. Украсените с резба и позлатени маси, комоди, обемни дивани и кресла – тапицирани с кадифе, съчетани с тежки завеси – изпълват къщата със цветове и истински луксозна класика.