Средновековна къща от камък в Южна Италия

Може ли къща, изградена от камък да излъчва уют? Отговор на този въпрос ще откриете в настоящата статия. Каменната къща е построена преди повече от два века в слънчева Италия и наистина има уникален стил. А нейното излъчване ще ви плени с неoчаквана топлина.

къща от камък

Италия е една от популярните туристически дестинации в Европа и обаянието и винаги пленява посетителите. Ако такива големи градове като Рим, Милано и Венеция – привличат туристите с изобилие от исторически забележителности, то малките провинциални градчета и села предоставят на гостите си уникален италиански вкус, забележителна природа и съхранена средновековна архитектура.

Прекрасен пример за това е Relais Masseria Capasa, намираща се в комуната Монтан в Южна Италия. Къщата от камък е построена през 1746 година и внимателно реставрирана и модернизирана от архитекта Паоло Фракасо. Проектирайки интериора, архитекта се е постарал да съхрани архаичния стил на къщата, допълвайки го с детайли от съвременния интериор – великолепно вписващи се към величествените каменни стени.

Средновековна атмосфера, съчетана със съвременни удобства.

Облицованите в камък тавани с големи арки - създават средновековна атмосфера, а съвременните осветителни тела омекотяват този аскетизъм, внасяйки уют с мекото си излъчване и ненатрапчиво присъствие. Цялото съвременно обзавеждане е в бяло, с което архитекта е успял да слее модерното със старинното. Но има и други удобства към които сме привикнали и остават не толкова незабележими – присъствието на съвременна техника. От своя страна декорацията под формата на платна с цветни изображения на плодове и дискретно осветени причудливи форми - нарушават тази монотонната белота и ясно контрастират в създадената обстановка. Така цялостното впечатление от къщата, носи усещане за уникално излъчване с неочаквани топлина и уют.

Галерия със снимки