Ретро куфари в дизайна на RH

Тези мебели, в стил винтидж, ще ви очароват със своя неповторим ретро дух. Идеята за тях идва от историята на пътешественика Tom Richards, чието име било гравирано върху месингова табела на ръчно изработен куфар от началото на 20-ти век в Англия.

 

Ретро куфари

Този куфар, обиколил множество багажни отделения по време на пътешествията на своя притежател - вдъхнови дизайнерите от Timothy Oulton. Специалистите от фирмата успяха да разгадаят дизайна на това вдъхновение и да го претворят в уникален стил за своите мебели. 

Какво знаем за RH?

Ресторейшън Хардуер (Restoration Hardware) е американска верига магазини за мебели. Седалището и се намира в Корте Мадера, Калифорния. В момента управлява около 100 магазина, разположени в тридесет щата на САЩ и Канада.

Идеята за компанията хрумнала на основателя Стивън Гордън, докато реставрирал къщата си в стил Кралица Ана в Юрика, Калифорния. Той преодолял големи трудности, докато открие мястото си на пазара. И все пак първият фирмен магазин на Ресторейшън Хардуер успял да отвори врати през 1980г. До 1998г броят на магазините на компанията стават 47, а след още три години се удвояват.Позовавайки се на дългогодишен опит и качествено производство, компанията успява да извоюва позициите си на пазара и да устои на конкурецията. Така в момента нейните магазини продължават да доминират с инициалите RH.

Мебели с приключенски дух.

Ръчно изкован месинг, дърво, кожа и голямо внимание към детайлите – това личи от креативните мебели, които RH ни предлага. Този ретро стил под форма на куфари и сандъци създава настроение за пътешествия, изпълнени с много приключения. Романтичният дух на всеки ценител ще се влюби в мебелите от колекциите: Mayfair Steamer Trunk, Richards Trunks, Blackhawk, Grand – Scale Roll Arm, Lancaster и Easton. Въпреки нетрадиционния си вид, те могат да бъдат стилно и ефектно попълнение в интериора на всяко жилище.

Галерия със снимки