Съвременна еклектика за млада двойка

Какво ще се получи, ако изберете прозорци във викториански стил, тапети и килими с етнически мотиви и към всичко това добавите холна масичка Timothy Oulton – в респектиращ колониален стил ? Ами....най-добре е сами да видите резултатите.

Съвременна еклектика

Жилището, което ви представяме принадлежи на млада двойка и е с площ от 147 кв.м. с височина на таваните 3м. Интериора е смес от елементи на различни епохи, организирани и изпълнени в стил еклектика.

Дизайна на този апартамент е проектиран и осъществен от две талантливи млади дизайнерки, изучавали професията си в Италия и основали собствено студиото за интериор под името „Арх. Предмет“. Задълбоченото познаване на съвременните тенденции в дизайна, съчетано с добрия вкус на Екатерина Тулупова и Олеса Ситникова – довели до отлични резултати.

Комфорт и уют в съвременен стил.

В своята работа дизайнерките се ръководят от принципа „хубаво и удобно“. На първо място това личи от гостната, която е съчетана с кухня и столова. Меките кресла, примамват гостите да се разположат удобно и да изпият чаша вино в приятната компания на своите домакини. Голяма част от вградените мебели са по индивидуални чертежи, благодарение на което дори и на местата, в които липсва достатъчно пространство се усеща комфорт.

Изпълненият с мебели интериор е организиран под знака на еклектиката. Срещу масата е разположена декорация под формата на „фалшива камина“ с огледало, приличащо на портал, а забавна нотка внася - холната масичка с дизайн на куфар. Тези предмети в интериора приличат на ярки, привлекателни „кръпки“ и пробуждат любопитство.

Цветове и материали – всеки детайл е важен!

И ако основният цвят в интериора е благородно сиво, то безусловно, коридора с черно-бял под и огледало в антична рамка – въдворява и подчертава буржоазност. Това между впрочем може да се каже и за високите врати, рафтовете за книги в гостната и килимите. Допълнителен шик и едновременно уют, доставят и английските тапети с природна тематика в зоната на столовата и банята за гости.

За пода и стените в банята, било решено да се използва естествен италиански камък – травертин. А за пода в гостната, кухнята-трапезария и спалнята за гости бил избран масив от дъб. Всички тези масивни дъбови дъски са обработвани и лакирани на ръка. Прекрасният оттенък в текстурата на дъба се е получил доста оригинално, а неравните фрески и медните глави на гвоздеите по повърхността му – привличат вниманието към детайлите. За пода на спалнята, банята, кабинета и гардеробната е избрано дюшеме от тиково дърво с меден оттенък.

Удачно планираните решения, грамотно подбраните интериорни детайли и етническите мотиви - придават на обекта индивидуалност. Подчертан е собственият стил и професионализъм на дизайнерките. В този апартамент е приятно да се живее, да се приемат гости и да се наслаждавате на всеки момент от живота.

Галерия със снимки