Луксозен апартамент в колониален стил

Гледайки, този луксозен апартамент, неволно очакваме да видим Бъкингамския дворец и площад Трафалгар със световноизвестният часовник Биг Бен - забулени в неизменната лондонска мъгла. В действителност обаче, апартамента се намира на стотици километри от Англия, в руския град Краснодар.

Луксозен апартамент

Цялото това величие е събрано на площ от около 100кв.м. и е проектирано от дизайнерското студио Simutin design. В процеса на обсъждане на дизайна, станало ясно, че клиентите харесват класическият интериор, в който искат да бъдат вмъкнати съвременни акценти. Тези акценти се оказват тапицираните с британски флаг кресла от Andrew Martin. Резултатът е наситено със светлина, уют и цветове – пространство.

Луксозният дизайн грабва буквално от прага. Впечатляващи са: масивните тежки полилеи, дебелите завеси и скъпоценните цветя по стъклата, балдахина над леглата, както и луксозните мебели. Трудно е да не усетите от първият момент на прекрачването на прага - колониалният дух на Великобритания. Но ако все пак сте го пропуснали, то във всекидневната със сигурност ще го усетите, още щом съзрете удобните мебели и меките кресла, тапицирани с британското знаме.

Кралски лукс и съвременен комфорт.

Стаите са в различен стил, но дизайнерите безпроблемно са успели да впишат общи черти в интериора на всяка стая, комбинирани в последователна и хармонична картина. Няма как да остане незабелязан доминиращият бял цвят в хола, тъй като това е цвета на стените, тавана и част от мебелите. Но тази белота е пречупена от завесите и креслата Andrew Martin Union Jack Armchairs, върху които е акцентирано.

В рязък контраст е малката спалня, чиито стени са декорирани в кралско златно и буквално се къпе в поток от слънчева светлина. Мебелировката в тази спалня е оскъдна и основният акцент пада върху леглото - с висока тапицирана табла. Мебелите в спалнята са тапицирани в бяло – като част от мебелите в хола и в родителската спалня, която е значително по-просторна. В нея обаче, цветът на тапетите е по-тъмен, а в ъгъла е организирано работно кътче с маса от много тъмно дърво. Тук белият килим и разсеяната светлина на двете високи настолни лампи, създават уют и истински кралски комфорт.

Кухнята е обединена с трапезария и е с преобладаващи съвременни акценти. Кухненското обзавеждане почти се слива с цвета на стените , което значително олекотява интериора. От друга страна малката масичка, разположена до кухненският остров , създава домашен уют, предназначен за три персони, наслаждаващи се на кулинарните умения на домакинята.

В този апартамент може да отседне и най-разглезеният аристократ, привикнал към лукса. А усещането е, че сякаш след последния удар на старинния часовник - от кухнята ще излезе старият верен иконом и ще произнесе на перфектен английски „Your tea, sir“.