Парижки апартамент с многоетническа принадлежност

Париж е един от световните центрове за дизайн, тук се изявява и една от най-известните компании в тази област. Ние също имаме щастието да разгледаме интериор на OUMA Productions в парижки апартамент. OUMA са се специализирали в производство на ярки аксесоари за интериора. Не е изненадващо, че апартамента буквално е препълнен с цветни декоративни елементи, с голямо разнообразие от екзотични дрънкулки и архитектурни елементи в индийски стил - с буйни цветове и абсолютно неизвестно предназначение.

Апартамент в Париж

За оформлението на апартамента е използван основно шведски стил. Ако се съмнявате, то погледнете: белите стени, грубите дървени греди, семплите мебели – всичко е тук. Но апартамента не е типично шведски, освен ако скандинавските предци на шведите не са плавали за трофеи до Индия, а това е почти невъзможно. Този интериор не може да се впише напълно в нито един стил или етнос. В дизайна има идея, при това колкото е по-свежа и нестандартна, толкова по-интересен се получава интериора. А идеята в този апартамент е: „ А ако викингите са плавали до Индия за трофеи?“ . Можем да видим какво би се получило в резултат на това и да се усмихнем.

Шведски стил с индийски мотиви.

На места апартамента е изцяло в шведски стил, с неутралните си нюанси на бяло в цвета на стените и напълно бели дървени врати и таван. Виждаме килими, възглавници и шалтета с етнически мотиви, неизменните шведски везани кавьорчета, старинни кресла и маси във Винтидж стил. Ако се вгледаме обаче внимателно в шарките на килима, ще установим , че е с източни мотиви, с богати цветове и разнообразни малки детайли с различни форми, а столовете са с разноцветна украса. И ето с тези разлики отново се отдалечаваме от шведския стил. Но да продължим нататък ....

В по-уединените стаи виждаме повече характер и индивидуалност в аксесоарите, и този характер съвсем не е скандинавски, а повече прилича на колаж от ярки източни елементи. Тук можем да видим и митични животни, които са ни напълно неизвестни, както и такива европейски, а също пренесени от изтока ярки традиционни украшения със странни форми.

Замисълът на дизайнът е да отплава от хладният скандинавски бряг на викингите със сурово мълчание, а на връщане да има хоров съпровод от индийски песни и танци в индийски стил – като настоящите викинги от Боливуд, разкрасени с червени точки от кана по челата и дълги ресни, нанизани на кръглите щитове.