Къща в зимен курорт в Норвегия

Обичате ли пухкавият сняг? Ако го обичате, вероятно ще ви допадне и тази къща, построена преди 300 – 400 години в една страна, където снегът е в изобилие.

 

Къща в Норвегия

Тази прекрасна къща, принадлежи на двойка, която се преместила от Осло в местността Халингдал (Hallingdal) в северната част на Норвегия. Според местните жители, там е разположен един от най-добрите ски курорти в Скандинавия. Височината на планината в областта е около 2000м.

Къщата е изградена от стари дървени трупи на възраст 300-400 години, пренесени от Русия. Прозорците са украсени с традиционни дърворезби, които се разпространяват в Норвегия през 17-ти век. На пръв поглед тази традиционна къща, не изглежда да предлага комфорт на стопаните си. Но разположените на площ от 166 кв. м : хол, трапезария, кухня, спалня, детска и допълнителна стая за гости – предлагат съвременни удобства за своите стопани и техните гости, при това без да се нарушава старинния стил на къщата. А този стил е удивително хармонично съчетание между руски и норвежки традиции, съчетани със съвременни удобства.

Галерия със снимки