Янтарен интериор

Янтар, пропит със слънчева топлина и загадъчно дълбоко тъмно дърво с „меден блясък“ - това прави интериора необичайно уютен и в същото време загадъчен и многостранен. Изборът на цветова палитра за този апартамент е не просто удачен, а единствено верен.

Янтарен интериор

Дизайнерското бюро на Анна Куликова и Павел Миронов ни представя дизайна на този апартамент от 140кв.м.  и  отново доказва, че в съвременният стил  не са задължителни белите стени и лаконичните мебели. За да се създаде образ на респективен интериор, архитектите използват богата текстура, необичайни декоративни елементи и витражи.  Получилият се в резултат на това стил Анна Куликова охарактеризира като „Арт-декор с модерна интерпретация, без ярко изразена орнаменталност“.

Арт-декор в консервативно жизнено пространство

Отсъствието на обичайните за Арт декора множество декорации се обяснява не само с желанито на възложителя да получи консервативно жизнено пространство, но и избора на скъпи довършителни материали. Така панели от оникс се съчетават с мрамор, керамична мозайка и дърво – текстурата на която е уникална по красота.
Избора на благородни материали допълнително подчертават изкуственото осветление, което в същото време създава причудлива игра върху текстурата. Осветеният от вътре оникс изглежда топъл, а гланцираната повърхност на дървото по фасадата на корпусната мебел, дограмата, ламперията и паркета – стават измамно студени като камък.

От осветлението зависи настроението в помещенията.

В допълнение, осветеният корниз опасва стената на хола и достига до кухнята, трапезарията и коридора, превръщайки се в нещо като обединяващ елемент и един вид обозначава парадната (предназначена за гости) зона, разположена в дясната част на апартамента. Личното пространство включва в себе си две огледални спални. Своеобразна разделителна линия между блоковете минава през коридора и банята, които са разположени на една пространствена ос.
Комбинацията от различни текстури се превръща в независим декоративен елемент с изключително летлив характер. Настроението в жилищното пространство може да се променя в зависимост от осветлението или времевите отрязъци. Така, през деня слънчевата светлина прониква в парадната зона през два прозоръчни отвора, намиращи се в кухнята и гостната и създават в помещенията мека и топла атмосфера.
С изкуственото осветление стаите изглеждат луксозно и загадъчно. Цветовете и текстилните асоциации, изпълват апартамента с дълбочина и многозначност, които от своя страна се превръщат в основа за истински светски интериор.