Голяма и уютна планинска къща в Монтана

Намиращото се в Боузман (щата Монтана) студио – Locati Architects е разработило проекта за тази планинска къща. Завършена през 2010г., двуетажната ски-хижа се намира в екслузивния Yellowstone Club в Big Sky, Монтана - САЩ.

планинска къща

Slopeside Chalets е построена през 2010г в ексклузивния Yellowstone Club в Big Sky, Монтана от Locati Architects. Структурирана е в две резиденции, които се намират близо до ски писта и невероятна гледка към планината.

За да хармонизира с околната среда, къщата е построена предимно от дърво и камък, и най-вече от регенериран дървен материал. Основното изискване на клиентите било да се изгради уютен планински дом, който да е идеален за извънградски отдих за семейството и техните приятели. Освен това резиденцията трябвало да бъде представителна за район със ски писти от висока класа и великолепни планински гледки.

Всяка от резиденциите е снабдена с всички удобства, необходими за луксозен начин на живот с много допълнителни помещения като например: REC стая, бар, ски гардероб, библиотека и шест стаи за гости. В допълнение към всичко това, за по-комфортен планински живот – хижите притежават няколко закрити дворове.

Закритите дворове са с камини и подходящи за целогодишни събирания. Това е страхотно място за релакс на цялото семейство, подходящо както за ски през зимните месеци, така и за голф – през летните.