Луксозна вила в САЩ

Тази луксозна вила се намира в САЩ и е проектирана от Len Cotsovolos и LC²Design Services. Разкошната резиденция от дърво и стъкло е построена в живописна местност на територията на Yellowstone Club и частният ски курорт Big Sky, Монтана.

Луксозна вила

Резиденцията е построена върху площ от 1022 м² и е предназначена за отдих с максимален комфорт. Интересното тук е, че проектирането е започнало от вътре на вън. Дизайнерите са се постарали да създадат една модерна вила с тъмни краски, модерни мебели и вдъхновение, почерпено от целия свят. Така, сгушената във високите борове на Скалистите планини на височина 10 500 фута луксозна вила се различава от типичните планински вили със своята модернистична архитектура съчетана от стомана, стъкло, дърво и камък.

Южната фасада на вилата е изцяло остъклена с троен стъклопакет Unilux. В интериора са използвани изцяло естествени материали – предимно камък и дърво. Цветовете също са подбрани в синхрон с природата и околността, а огромните прозорци предоставят невероятна гледка към околността.

Обзавеждането на всяка от спалните с прилежащата и баня се променя елегантно и в логична последователност. Проектирането му е съобразено с формата и разположението на стаите. В интериора са вмъкнати декоративни елементи като: вкаменени гори, кристали, минерали, а също и: турска коприна, фини италиански мебели, белгийско спално бельо, кожa и необичайни полилеи. Така се получава балансиран контраст между свързаният с природата рустик стил и изискаността на луксозната атмосфера. Това е наистина един топъл, уютен и привлекателен – майсторски неочакван парадокс в Big Sky.