Бани в ретро стил

От комфортната обстановка в банята зависят както самочувствието и пълноценният отдих и релаксация на стопаните, така и позитивното им настроение. Именно във банята ние получаваме сутрешният си заряд за бодрост, а в края на деня отмиваме блажено цялата негативна енергия, натрупала се през деня.

Бани в ретро стил
Стилът на банята се определя от интериора на дома, както и от темперамента на собственика. Ретро стила се избира от уверени хора, които откриват в антиките елементи на неповторима красота. За да се подчертае ретро стила, може да се избере истинска чугунена вана със старинни кранчета, тя ще се превърне в основен акцент в интериора на банята. За да се превърне в акцент е необходимо да и се отреди централно място, така че да привлича вниманието.

Бани в ретро стил
За да се придаде винтажност на стила на банята е необходимо и поставянето на няколко декоративни елемента с полъх от античността. Използвайте стари съдове, медни кутийки, сандъчета и др. Ако пространството позволява могат да се внесат и мебели в ретро стил (столове, кресла, тоалетки и огледала) или да се украси стената с антично огледало. Дори не толкова обичайни за банята, те ще помогнат за създаване на антуража.