Бани в рустикален стил

Семплите рустик идеи за баня постоянно еволюират. Традицията за използването на камъка като строителен елемент при изграждането на жилища датира от древността. Древните гърци са използвали тежки камъни за строежа на скромните си домове, а в традиционният японски дом на почит е висококачествената дървесина. Естествените материали като камъка и дървото ни доближават до природата и създават уют и топлина в дома.

Бани в рустикален стил

Баните в рустикален стил са подходящи за извънградски къщи за отдих, но съвременните им варианти могат да се видят и в градски жилища. В подбраните от нас снимки ще видите голямо разнообразие от идеи за бани в този стил. Както ще забележите основното правило е използването на естествени материали.

Бани в рустикален стил

Рустикалният стил не се стреми към изисканост, на него са му присъщи строгия облик и лаконичния декор. Тежкият характер на интериора е подчертан от грубата обработка на естествените материали. Такъв интериор създава чувство за увереност, стабилност и безметежност, а разнообразието от текстури обещава множество възхитителни тактилни усещания.

Бани в рустикален стил

Селският тип бани имат своя уникален чар. Трудно е да се повярва, че невероятните автентични дървени греди по тавана, дъсчените подове и грубо обработените камъни са сътворени от съвременни дизайнери, а не от древни майстори. Разбира се, зад привидно грохналите корита често се крият модерни комуникации. А ако искате банята Ви да добие типично селски тип, е добре да поставите ленени пердета и кърпи от същата материя и в същите цветове. Идеално попълнение ще бъде и масивен дървен стол или шкаф – естествено, направени от умел дърводелец.

Галерия със снимки