Планинска къща в Норвегия

Къщата е в типично скандинавски стил. Подовете и стените са облицовани с дърво, а старинните шкафове присъстват във всяко едно от помещенията в къщата. Така интериора на този дом е притворен в един образцов пример за съвременни удобства със съхранено старинно очарование.

Планинска къща в Норвегия

Хижата е построена преди 30 години на хълм в много живописна местност. В началото изглеждала като обикновена правоъгълна хижа, с малки прозорци, които пропускали малко светлина, което я правело малко мрачна. Затова семейството решава, че иска не само хижата да е с по-големи размери, но и да има изобилие от светлина и въздух – и не на последно място да е в съвременен стил. Тази задача била възложена на архитектите от студиото Arkitektfossland AS.

Планинска къща в Норвегия

Четиричленното семейство, има възможност да кара ски, да ловува, и да се възползва от всички аспекти от живота в планината през цялата година. Къщата им служила дълго време с първоначалният си семпъл вид, до момента в който семейството решава, че иска да превърне прекрасната гледка от околния пейзаж в част от помещенията. Това означавало не само повече стъклени повърхности, но и прозорци, които да се спускат до пода. Архитектите са добавили и един важен елемент, задължителен за всяка планинска къща – камина, която да прогонва студа и сгрява стопаните си през дългите зимни вечери.