Дизайн на апартамент в стил фюжън

Стилът фюжън в своята същност е еклектичен. Собствениците на този апартамент са намерили интересно решение за хармонично съжителство между две поколения със запазване на лично пространство и възможност за пълна самостоятелност. Интериора е с подчертана класическа елегантност и свеж полъх от съвременните стилове в обзавеждането. В апартаментa перфектно съжителстват коринтски колони в родителската и йонийски – в детската гостна, светли полилеи в нео-бароков стил, модерни маси и столове, както и метални столове с изрязани орнаменти.

Дизайн на апартамент в стил фюжън

Клиетнтите помолили дизайнера да измисли независима зона, предназначена за пълноценен отдих за възрастните и младите обитатели на апартамента, както и зона за работа – ако възникне такава необходимост. Обекта – два разположени един над друг апартамента с еднаква планировка – добре дошло за реализирането на тази идея.

Дизайн на апартамент в стил фюжън

Гостната за децата изглежда доста сдържана: прави линии от коринтски колони, геометрични форми на плексигласови мебели, елегантен диван с класически форми и копринени възглавници. Флоралните мотиви по завесите и тапетите на част от стената зад плазменият телевизор леко разбиват строгостта на интериора.

Дизайн на апартамент в стил фюжън

На нивото за децата също има кът за хранене, достатъчно голям да събере цялото семейство на една маса. Лаконичната кухненска гарнитура с черен цвят в минималистичен стил изглежда особено актуално на фона на блестящите сребристи тапети с геометрични рисунки. Хромирани маси и столове внасят нотка на съвременност в интериора.

Дизайн на апартамент в стил фюжън

Кухнята на етажа на родителите е издържана в сребристи, черни, сиви и кафяви тонове. Гарнитурата е направена с релефни алуминиеви пластини, а гладката повърхност на черната полирана маса отразява белия таван и полилея. Като стилен и елегантен завършек на композицията в помещението са три високи сребърни свещници.

Дизайн на апартамент в стил фюжън

Интериора в спалнята на родителите е изграден върху контраста на черно-бели цветове. Всички мебели тук са изцяло в сдържан класически стил. Дизайнерката си е поиграла с пространството: бялото легло върху бял килим изглежда като остров в морето от черен паркет, сливащ се с черните тапети и черните завеси – това внася простор и заличава границите. Белият таван и полилея са като отражение на бялото легло.

Дизайн на апартамент в стил фюжън

Ярко – розовият интериор в спалнята на дъщерята е с лека нотка на театралност – сякаш попадаш във вътрешността на своеобразна антична табакера. Текстилните тапети с релефни рисунки, облицованите с плюш кресло и стол с извита облегалка, сатенената покривка за легло и скринове с извити крака – са все предмети уличаващи ярка личност с творческа и романтична душа. Големият гардероб е с рисунка на класически силует - ръчно украсен.

Дизайн на апартамент в стил фюжън

Стените и пода от полиран гранит в банята отразяват светлината на лампите и предметите на интериора, което прави помещението необичайно и леко загадачно. Продължавайки да експериментира със стила, дизайнерката е избрала шкаф с рамкови орнаменти за едната баня и артистично огледало с резбована маса за другата.