Техно-минимализъм в лофт апартамент

Собственикът на този лофт е Marcos Quirarte. Апартамента се намира в Халапа, Веракрус, Мексико с размери 5 на 12м. Този апартамент е мансарден и преди да се преобрази в жилище се използвал като игрище за скуош. Това обяснява наличието на високи тавани, изобилие от пространство и липсата на прозорци. Липсата на прозорци е голям минус за интериора – няма слънчева светлина, няма красиви гледки. Какво можем да направим, когато разполагаме с голямо пространство, на което обаче липсват прозорци?

 01

Слънчевата светлина може да се замени с изкуствена, а също толкова красиви гледки, можете да създадете сами. Какво ще кажете за използването на проектор, който да проектира виртуален поглед „навън“ върху стената на апартамента? Маркос симпатизира на тази идея и я осъществява като използва лаптопа си, свързвайки го с проектор Sony и възползвайки се от голямата площ на една от стените в своя лофт. Така поддържа една минималистична естетика, като същевременно получава и естествен център на колоритен интериор със забавление за гости под формата на домашно кино.

Техно-минимализъм в лофт апартамент

Собственикът очевидно знае как да улесни всекидневието си и това е видно от луксозния на пръв поглед светъл интериор, който обаче е и с доста спартански вид. Освен това очевидно обича компанията на приятели и споделя, че често кани гости в своя техно-дом и заедно с тях гледа филми на проектора, като в повечето случаи тези филми са неми.

Техно-минимализъм в лофт апартамент

Маркос е преживял три месеца в пустинята Сонора, което според него е променило изцяло възгледите му. От пустинята, ежедневието си, желанието за функционалност и някои NY лофтове, които е разглеждал - той е почерпил и вдъхновение за интериора на жилището си. Любимите му фрагменти от апартамента са банята и огледалата в столовата. Като най-голямо предизвикателство Маркос определя решението си за разпределянето на мебелите и аксесоарите в нестандартното жилищно пространство, така че домът му да се сдобие с уют.

Техно-минимализъм в лофт апартамент

Едно от малкото места, които са останали почти непроменени е помещението на долния етаж. За останалата част от жилищното пространство са се наложили промени, с които да се съвместят спалня, баня, трапезария и кухня. В кухненският кът собственикът също е вложил старание, въпреки че е само на 23 години и води все още ергенски живот.