Забележителен интериор от дърво в Banq restaurant в Бостън

Ако комбинираме съвременните тенденции на дизайнерското изкуство и малко въображение, резултатът може да е "малко чудо". Пример за това е ресторант с необичайно дървено-вълнист интериор.

интериор от дърво

Така са постъпили и сътрудниците в компанията Office dA, при изработването на интериор, целящ преобразуването на бивш офис на стара бостанска банка Penny SavingsBank в настоящ ресторант. Колко добре са се справили дизайнерите с поставената им задача е видно от фотографиите. Разбира се този дизайнерски шедьовър може да се оцени най-добре на живо и в приятна компания.

интериор от дърво

За декорирането на стените и пода в бостънският ресторант с отличително име Banq Restaurant били използвани дървени (изработени от бреза) орнаменти. Особеността на орнаментите се състои в оригиналността на формата им, представена във вид на вълни. В резултат се е получил нещо като дървен морски прибой. Разбира се, при всеки отделен посетител ресторанта с необичаен дизайн може да предизвика различни асоциации. На някои посетители отделните елементи на интериора напомнят кора на дърво, а други ги сравняват със стичащи се капки златиста смола. Последното сравнение възниква отчетливо, ако внимателно се вгледаме в една от колоните на залата. Като цяло мебелите добре са добре съчетани с дизайна на стените и тавана и отлично допълват замисленият интериор. На този фон тъмните столове наподобяват петна върху брезова кора.

интериор от дърво

При първото Ви посещение в ресторанта, оригиналния интериор може да предизвика у Вас усещане, че колоните и тавана са нестабилни и колебание доколко да се доверите на професионализма на дизайнерите. Все пак, това впечатление е измамно, защото върху изпълнението на интериора са работели истински професионалисти. Благодарение на богатото въображение на дизайнерите от компанията Office dA се е получила разкошна зала, в която да се помещава Banq Restaurant – един от най-съвременните и модерни ресторанти в Бостън.

59-4

В романтичната и малко официално-делова атмосфера на ресторанта, всеки посетител може да си отдъхне от ежедневната суета. За това допринасят материалите с топли цветове, използвани в интериора на помещението и отблясъка на кристалните чаши, разположени върху масите. Ресторанта излъчва уют и нито един негов детайл не напряга погледа. Това предразполага към отпускане и релаксация с изискани ястия, поднесени в компанията на приятни събеседници и приятели.