Немски кухни Nolte

Девиза на компанията е „Компетентността е в качеството“.  Успехите на немският мебелен холдинг Nolte се дължът на немските добродетели:  добросъвестност, перфекционизъм и реализъм.  Годишният оборот на компанията възлиза на повече от 500 милиона евро, а в предприятията намиращи се в няколко града в Германия работят около три хиляди служители.

Немски кухни Nolte
Мебелите Nolte се радват на огромен успех не само в Европа, но и извън пределите и. През 1996г. компанията открива свой клон и в Русия .  Компанията предлага широка гама от продукти за дома и офиса.  Сред тях са и кухните  Nolte – надеждни, икономични и стилни – истински образец на мебелният стандарт в Германия. Историята на Nolte започва през 1923г. със закупуването на една малка фабрика в гр.Реда във Вестфалия. Тогава  Нолте  все още не подозирал, че се поставят основите на една от най-големите корпорации за мебелно производство в Европа.

В първите си години компанията била доста далече от мебелният бизнес – фабриката произвеждала полиращи тъкани, които намирали приложение в металургията и автомобилостроенето. С производство на мебели компанията стартира малко по-късно през 1932г., когато се сдобива с малка мебелна фабрика в Делбрюк, а пет години по-късно купува и завод в Брилон. Тези фабрики започват да произвеждат мебели за спални и всекидневни.
Немски кухни Nolte

През 1945г. на чело на един от заводите застава бъдещият наследник на семейния бизнес Конрад Нолте.  С това име настъпва ера на големи промени в холдинга.  Преди Втората световна война Конрад Нолте е живял няколко години в САЩ. Той се надявал, че опита придобит в стремително разрастващата се млада индустриална държава ще му помогне да създаде успешен бизнес в родината си.  И ето, седемдесет години по-късно се оказва, че Нолте е бил прав. През същата година Конрад  пръв сред производителите на мебели въвежда конвейерното производство.

От 1947г. Компанията непрекъснато расте – присъединява фабрика за шперплат, ПДЧ фабрка, полага основи на предприятие в Гермерсхайм , където в началото на шейсетте години започва производството на мебели за спални. През 1960г. в град Льоне започва производството на кухни, а през 1970-та година  производството отново се разширява с производство на мебелни комплекти в различни варианти и размери, което придало пълноценен завършек на разнообразието от предлагани продукти.

Немски кухни Nolte

Георг Нолте е сегашен ръководител на компанията и внук на основателя. В допълнение, много активно ръководи бизнеса и е четвърто поколение на клана „Марен и Георг Конрад Нолте“.  Стилът на управление в тази компания се отличава с демократичност. Това не е изненадващо като се има предвид, че професионалната подготовка на бъдещите управители започва с по-нисши длъжности. Дори и днес, когато децата на собствениците отдавна са пораснали и са заели полагащите им се високи постове в холдинга, можем да видим на изложби в Милано или Кьолн, по време на които Марен или Георг дежурят на рецепцията или обслужват гостите си в шоурума до бюфета.

Собственикът Георг Нолте все още е един от генераторите на идеи в компанията. Ако неговият баща Конрад Нолте влиза в историята на компанията с конвейерното производство, то Георг ще бъде запомнен преди всичко като човек, който е въвел истинска революционна модернизация в комплекса Nolte Kuchen. Вторият етап от този производствен комплекс бил стартиран през 1996г., като принципът на иновацията се заключава в това, че завода се е отказал от склад за готова продукция. Конвейерните линии са комбинирани с транспортиращи терминали, при които компютър сортира „прясно изпечените“ мебелни елементи, отвеждайки ги в собствените им „прозорци“, където изчакват да бъдат транспортирани до клиента. Благодарение на блестящата организация на процеса, производството е достигнало до капацитет от 700 мебелни гарнитури на ден.
Немски кухни Nolte

В противоречие с предразсъдъците, увеличеното количество на производство  не е намалило качеството на предлаганата продукция. Пример за тава са кухните Nolte, които с лекота могат да служат 15 години. Механизмите и фурнирите се доставят от дългогодишният партньор на компанията Hettich. Обикновено, Nolte получават ексклузивното право за използване на новите разработки на Hettich и една от тях е системата "Comfort Line", механизмите на която имат впечатляващи характеристики на натоварване.  Чекмеджета с ширина от 80-90 см., в максимално изтеглено състояние издържа до 80 килограма, което е затвърдено при многократни фабрични тестове.